אנחנו מפרסמים מידי שבוע מאמר מעניין ומקורי בנושאי העיסוק העיקריים שלנו: מיניות, טנטרה, זוגיות והתפתחות אישית.

את המאמרים תוכלו לקבל, יחד עם עדכוני הפעילויות והסדנאות השוטפות שלנו אל תיבת המייל שלכם. הניוזלטר נשלח אחת לשבוע.

על מנת לקבל את המאמרים והעדכונים... לחצו כאן!


לחצו על הכותר על מנת לקרוא את המאמר הרצוי.

פרולוג


אנחנו חיים בעולם מוזר.
נדמה לנו שאנחנו חיים בעולם אמיתי. אנחנו נוגעים בחפץ וחשים אותו. בטוחים שהוא קיים.
נופלת כוס זכוכית על השיש ומתנפצת למאות רסיסים (כמו שקרה לי אתמול) וברור שהיא אמיתית?
אנחנו שומעים כשמישהו מדבר אלינו, אולי מריחים את הריח שלו, נוגעים בו וחשים את חום הגוף והמרקם - וכל אלה יחד מבחינתנו הם האדם.
ועוד ועוד דוגמאות.
אבל העולם הזה הוא בעצם כולו, כך לימדה הטנטרה - מאייה.
לא, לא המנגו מאייה. מאייה - האשלייה הגדולה של הקיום הפיזי.
לקח בערך 7000 שנים (או אולי אפילו הרבה יותר) עד שהופיעה פיזיקת הקוואנטים, והתחילה להוכיח שאכן, הכל אשלייה. כשיורדים לרמת הקוואנט, אין בכלל חומר. הכל ריק ואנרגיה, בדיוק כפי שטנטרה לימדה.
יש כאן המון עומק אינסופי שאפשר לשוחח עליו שעות רבות.

אבל נקודה אחת שנציין בהקשר למאמר של השבוע:
הקשר בינינו, בני האדם, הוא הרבה הרבה מעל ומעבר למה שאנחנו מסוגלים להבין ולקלוט בעזרת החושים הארציים שלנו.
כשאתם עושים משהו בחיים - "טוב" או "רע" (אין בכלל מושגים כאלה באמת, אבל שוב, נושא לספר שלם) - אתם משפיעים באופן מיידי על כל היקום כולו.
איך?
התדר שאתם שולחים נקלט ומחולל הרמוניות במקומות שאין לכם מושג אפילו שהם קיימים, אצל אנשים שאין לכם נושג שנולדו אי פעם.
כך בדיוק עם אדם שחי ביוטה, ארה"ב, ולא היה לו שמץ מושג על ההשפעה הכבירה שהיתה לו על בחור צעיר שחי אז בקונטיקט, ארה"ב. הוא ממש חולל מהפיכה בחייו. הוא ליווה, ועדיין מלווה אותו, מדריך, תומך, על אף שכבר עזב את גופו.
שנים רבות אחרי כן, אותו אדם, עדיין צעיר (עבדכם הנאמן) סיים לכתוב ספר, עם תקווה גדולה שדרכו, גם הוא ישפיע על העולם ועל אנשים שכלל אינו מכיר ואולי לעולם לא יכיר.
הספר ייצא לאור בעברית לקראת סוף חודש מאי.

ואתם? מי מלווה כך את חייכם מרחוק, אולי אף ללא ידיעתו?

📖📘📙 הרומן שלי עם סטיבן. 📙📘📖

שום דבר לא קורה "במקרה"...

הרומן שלי (בן) עם סטיבן החל במפתיע, יום אחד בשלהי 1977. עמדתי במסדרון הספריה של חברת Curagen בקונטיקט, ארה"ב. חיפשתי פרסום מדעי כל שהוא, כבר לא זוכר איזה. ממש "במקרה" נחתו עיני על ספר שהונח שם על אחד המדפים.
הכותר ריתק אותי. ארוך ומוזר:
the 7 habits of highly effective people.
שלחתי את ידי אל הספר ופתחתי. התחלתי לקרוא ולא יכולתי להניח את הספר מידי.

"חיה מתוך הדמיון שלך, לא מתוך ההיסטוריה שלך"
המילים כמו הדהדו בכל גופי, נגעו במקומות הכי רגישים וכואבים בחיי.
המחבר, סטיבן קובי, פשוט דיבר ישר אל ליבי, במילים רהוטות ובלי להכיר אותי בכלל, תיאר את כל הכאוס בו הייתי נתון.
עמדתי שם במסדרון הספרייה במשך כשעתיים וקראתי.
החלטתי לשאול את הספר לקריאה בבית.

כמו שאתם יודעים כבר, שום דבר לא קורה במקרה.
אז "במקרה" באותו יום, נפלתי למשכב עם איזו שפעת. ביליתי שלשה ימים במיטה עם הספר שלא יכולתי להניח מידי. חשתי איך ממש תוך כדי הקריאה מתחוללים בי שינויים.

מגהינום של שוטים לגן עדן של אחריות אישית

סטיבן כתב בצניעות האופיינית לו:
"לא המצאתי את שבעת ההרגלים,
רק אספתי ואירגנתי יחד את מה שאחרים כתבו"

סטיבן דיבר על מושגים שעד אז פשוט לא הכרתי.
אחריות אישית, פרואקטיביות, מנהיגות פרטית, מנהיגות ציבורית, Win/Win - עד אז חייתי בגיהנום של שוטים.
חיי התנהלו מיום ליום, וקשה היה לומר שבטוב.
לאט לאט למדתי מסטיבן, איך חיים נכון, איך בוחרים על פי עקרונות את מה שנכון וחשוב באמת.

"בסופו של דבר, מה שהיננו, מתקשר הרבה יותר בבהירות ממה שאנו אומרים או עושים"

ארגון הרעיונות של סטיבן היה פשוט מדהים. מצד אחד פשטות שכלתנית וישירה, ומצד שני עומק רוחני והרבה קריאה לעבודת התפתחות אישית.

Walk Your Talk...

מה שאהבתי במיוחד אצל סטיבן היה הדוגמה האישית.
הוא דיבר על נושאים שונים, ותוך כדי כך, חשף את חייו האישיים והתנסויותיו, נתן דוגמאות שונות מחיי המשפחה, האשה, הילדים, התמודדויותיו האישיות וחולשותיו כאדם מן השורה. דרך הכתיבה יכולתי לחוש שהאדם אמיתי וכן עד כאב.

סטיבן לימד אותי איך ליצור חזון אישי, איך לבנות ולגבש מערכת עקרונות ולחיות על פיהם. איך לבנות אישיות - בסבלנות, באורך רוח. למדתי את העוצמה שבשינוי פרדיגמות.

"לפני שאתה מתחיל לטפס על הסולם, וודא שהוא אכן ניצב על הקיר הנכון"
משפט זה מהדהד בראשי בקולו של סטיבן בכל פעם שאני מתחיל פרוייקט חדש, משהו גדול.

"אם אתה רוצה ללמוד משהו על בוריו, למד אותו לאחרים"

ואני אכן לימדתי. כמו שסטיבן הציע - לכל מי שרק היה מוכן להקשיב וללמוד. הלימוד הזה פתח מסלול חדש בחיי, מסלול האימון האישי.

להקשיב ללב וללכת אחרי תחושת השליחות

סטיבן היה מורמוני וחי באושר עם רעייתו סנדרה ותשעת ילדיהם בסאלט לייק סיטי שבמדינת יוטה.
כאשר התגלה במחקר גן מסויים שהצביע על כך שהמורמונים הם בעצם צאצאים של אינדיאנים מקומיים ולא צאצאיו הישירים של ישו כפי שהם טענו כל השנים, עמדה הקהיליה המורמונית בפני משבר וסכנת פשיטת רגל.
סטיבן התגייס אז לעזרת הקהיליה, ותוך כדי התהליך, הוא כתב את הספר "ההרגל השמיני" בו דיבר על החשיבות של תחושת השליחות הפנימית, על החשיבות של התרומה לקהילה ועל גדולת החזון.
ההרגל השמיני רק חיזק בי את ההכרה במי שאני באמת.
בתזמון מרהיב (כן, שוב ממש "במקרה"), הספר יצא לאור בדיוק בתקופה בה החלנו לחשוב שנינו על עזיבת מקומות העבודה שלנו, להשאיר הכל מאחורינו ולהתמקד רק ב"בן ואפרת" כמקור הפרנסה היחיד שלנו, מתוך תחושת שליחות.
שוב שאבתי המון תעצומות נפש מדבריו של סטיבן, על ההקשבה לקול הלב, לתחושת השליחות הפנימית.

מודל אמיתי לחיקוי והערצה

סטיבן היה לי תמיד מודל מדהים לחיקוי. אדם שחי בפועל את מה שהוא מלמד, נותן דוגמה אישית. הוא תמיד דיבר על "להשחיז את המשור", לדאוג כל הזמן לחדש ולפתח גם את הרוח והנפש, וגם את המוח והגוף.

באפריל 2012, כשהוא בן 79 שנה(!!!) יצא סטיבן לרכיבה על אופני הרים.
במדרון תלול מאד הוא התרסק עם האופניים. למרות שחבש קסדה, נחבל בראשו ואושפז.
מספר חדשים אחר כך, שטף דם נסתר בראשו, שלא התגלה בבדיקות - שם קץ לחייו.
גם כאן, כאיש דוגמה אישית וחזון, סיים סטיבן את חייו בדיוק כפי שביקש לעצמו תמיד, כשהוא מוקף באישתו, ילדיו ונכדיו, עטוף באהבה רבה וחש את מה שהיה הכי חשוב לו בחייו, אהבתו לבני משפחתו והצלחתם.

איזו דרך יפה לסיים חיים יפים ומדהימים.
אכן, מודל לחיקוי והערצה.

מוקדש באהבה רבה, עם כאב חסרונו,
לסטיבן קובי, איש יקר.
נולד ב 24 לאוקטובר 1932,
נפטר ב 16 ביולי 2012.


#סטיבן_קובי #שבעת_ההרגלים #אחריות_אישית #פרואקטיביות #מנהיגות #דוגמה_אישית #חזון_אישי #עקרונות #פרדיגמה #שליחות

🏃🏆♿ חשבתם שאי אפשר לעשות את זה? ♿🏆🏃

לונדון 2012

ממש אי אפשר לקרוא לנו צופי ספורט. אבל כשיש אירועים מיוחדים, כמו גמר מונדיאל או אירועים מיוחדים באולימפיאדה, אנחנו נהנים לצפות. כך היה גם לפני המון זמן, באולימפיאדה של לונדון 2012.
צפינו. ממש לא בכל. אבל הצלחנו לכסות לא מעט, כולל את המלכה הצונחת ומיסטר בין המנגן. היו רגעים מרגשים, גם של הצלחות, גם של אכזבות. המון המון רגש יש שם, מאחורי הקלעים, לפעמים גם ישר לפרצוף.

מכל הרגעים המרגשים שעברו עלינו בצפייה, היה מירוץ אחד שלא נמחה מזכרוננו, ובו, השתתף אדם מיוחד שריגש אותנו במיוחד. קוראים לו אוסקר. אוסקר פיסטוריוס. בחור בן 25 מדרום אפריקה, שנולד עם מום בשתי רגליו. בעקבות המום המולד, נקטעו שתי רגליו מתחת לברך.

אוסקר פיסטוריוס רץ כמו כל אצן אחר על המסלול, רק שהוא רץ עם זוג רגליים תותבות מיוחדות, "רגלי הפומה" קוראים להן, בגלל העיצוב המיוחד שלהן. זוג להבים עשויים פלדת סיבי פחמן, חומר על של תעשיות החלל. על הלהבים האלה, אוסקר מתחרה בהצלחה, לא רק בפארלימפיקס (אולימפיאדת הנכים), אלא גם באולימפיאדה הרגילה, עם כל האצנים חסרי המגבלות.

להשאיר עקבות בחול

הבחור בן ה 25, הוכיח לכל העולם ברגע מרגש מאין כמותו, שאפשר להפוך כל מגבלה גם ליתרון. במירוץ הסמי-פיינל 400 מטר גברים, הוא אמנם לא העפיל לגמר, אבל הוא סיים אותו במקום השמיני. הבחור הנכה בלי שתי רגליים, הוא אחד מ 16 הגברים המהירים בתבל כולו בריצת 400 מטר. אי אפשר שלא להתרגש ולהימלא השראה, כשרואים אותו חוצה את קו הסיום.
אם תרצו להתרגש גם אתם, הנה קישור לריצה האגדית ההיא: https://youtu.be/vB_g-RSIGfM

הוריו של אוסקר גידלו אותו מגיל ינקות, כמו שמגדלים כל ילד רגיל. הם חינכו אותו לחיות בתפיסה שאין לו מגבלות. הוא השתתף בכל משחקי הילדות, עשה הכל. כשהיו הולכים לחוף הים הוא היה נהנה לראות שהוא מיוחד. כולם היו משאירים עקבות בחול, והוא היה משאיר חורים עגולים בחול, העקבות של רגליו הגדומות.
חשבתם שאי אפשר לעשות את זה?
כשגדל, הצטרף לקבוצת רוגבי עם שחקנים רגילים. שם, כששיחק רוגבי, קלט אותו המאמן האישי שלו, שהחל לעבוד איתו באופן צמוד וגילה את כשרון הריצה שלו.

לחשוב כמו אלוהים!!!

לכולנו יש מגבלות בחיים בתחומים שונים. כולנו מסתובבים בתחושה שהנה שם, בדבר הזה והזה, כל מה שאנחנו עושים לא הולך לנו, או אף גרוע מכך, שאם ננסה לעשות, לא נצליח. המגבלות הללו, כולן ללא יוצא מהכלל, הן רק אצלנו בראש, במחשבה המוגבלת. הן כולן לא יותר מרשימת התירוצים שלנו, למה אנחנו לא מוציאים מעצמנו את מי שאנחנו באמת. למה אנחנו לא מבטאים את האלוהי שבנו.

כי באמת, אם נעז לבחון את זה בפועל, נגלה שאין לנו גבולות בכלל. הכל אפשרי לנו - הכל. אם יש לנו כח רצון והתמדה ואמונה בכך שהכל אפשרי, אז הכל באמת אפשרי. אנחנו יכולים הכל - גם אם "אין לנו מספיק כסף", או "אין לנו מספיק זמן", או "אין לנו את הכשרון הטבעי לזה", או "אנחנו לא מספיק חכמים ויש לנו ADHD", או "אף אחד לא הצליח בזה לפני", או "יש לי שתי רגליים קטועות"....

אופס...

אפשר!!!

אם אפשר להגיע למקום ה 16 בעולם כולו בריצת 400 מטר, בלי שתי רגליים, אפשר לעשות הכל.

הרשימה הפרטית שלכם.

יכולנו להוסיף על כך עוד הרבה מהגיגי ליבנו, אבל אנחנו מרגישים שהמסר מספיק חזק.

אז שבו עם עצמכם לרגע של שקט וחשבו, מה מאד רציתי לעשות וחשתי שהמגבלות שלי עוצרות אותי, ואז כתבו לכם על הדף את כל הסיבות שאתם מוצאים, ואז גם את כל אלה שמצאתם מתחת לאדמה, למה אתם כן יכולים, למה זה כן יעבוד לכם. ואז, כמו שאומרים החברה מנייקי, פשוט עשו את זה.

אם אתם רוצים עזרה בסילוק האמונות המגבילות שלכם, עם ההעצמה האישית שלכם, פיתוח היכולת וסילוק החששות והפחדים, בואו לתהליך אישי עוצמתי שבו תגלו את עצמכם מחדש.
הדלת תמיד פתוחה ולעולם לא מאוחר מידי...


#ספורט #אולימיאדה #ריצת_400_מטר #לונדון_2012 #הכל_אפשרי#אמונות_מגבילות

👨🏻‍⚖️⚖️ איך אפשר לבטל את פסיקות בג"ץ 🏛️🔗

מחלות כרוניות רבות יש לו, לאדם. לא מדובר במחלות כרוניות כמו סוכרת, שיגרון ואחרות, למרות שגם אלו חשובות, פוגעות ומזיקות. מדובר בדפוסי התנהלות שגורים שממש הופכים למחלות, שמתבטאות גם בנשף ובסופו של דבר גם בגוף.

אחת המחלות הקשות הללו היא השיפוטיות. השיפוטיות היא אם כל חטאת. היא יוצרת באדם אלמנט של סבל מתמשך והרסני, בדיוק כמו שדלקת כרונית הורסת את הגוף מבפנים. כאשר אדם נמצא בשיפוטיות מכל סוג שהוא (נסקור כאן כמה), הדבר גורר יצירת סטרס שלילי שבעקבותיו מופרשים הורמוני סטרס כגון קורטיזול, אדרנלין ונוראדרנלין, וכאשר הסטרס כרוני (הוא בד"כ כזה אצל מי ששופט), הוא גורר החלשה של מערכת החיסון, הפרעות בעיכול ובשינה, השמנה בטנית, פגיעה קוגניטיבית, דיכאון, לחץ דם ומחלות לב. האם אין בכל אלה כבר סיבה קריטית להימנע משיפוטיות? המשיכו לקרוא.

ישנם כמה סוגים בולטים של שיפוטיות. על חלקם כבר כתבנו ועוד נכתוב במאמרים אחרים.

כאשר אדם שופט אירוע שקורה בסביבתו ל"טוב" או "רע" (אין באמת מושגים כאלה), באופן אוטומטי הוא מכניס סבל לחייו. שהרי, אם מה שקורה הוא "רע", אזי רע ומר לו עד שהעניין יחלוף (אם יחלוף). אם מה שקורה הוא "טוב", תמיד קיים הפחד מה יקרה כאשר ה"טוב" הזה יסתיים. השיפוטיות הזו מבוססת על הרבה דמיון והשערות לא מבוססות, מכיוון שפעמים רבות, מה שמצטייר בעיניו של אדם כרע, מתברר לאורך זמן, אחרי שהאירוע הסתיים, ולעיתים אף תוך כדי, כחיובי ותורם. לעיתים קורה ההיפך - כאשר אדם בטוח שקרה לו דבר נפלא, ובסופו של עניין התברר כמשהו שלילי.

שיפוטיות של אנשים גרועה לא פחות. לא רק שכשאר אנו שופטים אחרים אנחנו מסבים להם סבל (שלא במודע, ולעיתים אף להם), אנחנו מפסידים הזדמנות לגלות באחר את כל הדברים הנפלאים שהוא טומן בחובו. טנטרה רואה את זה כל כך נכון - אדם הוא נשמה, לא כל הקליפות החיצוניות שלו, וכולנו מלאים קליפות חיצוניות - שמות, תארים, דרגות, תפקידים, לבוש ועוד. כאשר שופטים אדם בכל דרך שהיא - אנחנו לא יכולים לראות אותו באמת כנשמה, ומפסידים עולם ומלואו.

כאן אנו מגיעים לעניין הגדול. אין כל אפשרות לשפוט "החוצה", אירועים ואנשים, מבלי שאנו מפעילים שיפוטיות פנימה, כלפי עצמנו. זה ממש חוק. לכל כח, יש כח נגדי, וכל דבר שאנו עושים כלפי חוץ, אנו עושים גם כלפי פנים. השיפוטיות של אדם את עצמו, גרועה פי עשרות מונים מהשיפוטיות שהוא מפעיל החוצה. הסיבה הראשית לכך פשוטה ומובנת ביותר. אירועים או אנשים לשפוט, אינם מופיעים כל הזמן ללא הפסקה, בעוד שאדם נמצא עם עצמו ללא הרף, וכאשר ישנה שיפוטיות עצמית, היא מחבלת והורסת ללא הפסקה כלל (אולי בזמן השינה, אבל אפילו זה לא מובטח).

השפיטה העצמית מנוגדת לחלוטין להווייה שטנטרה מלמדת שהיא מי שאנחנו. על פי הטנטרה (וכל תפיסה רוחנית מעמיקה אחרת), האני האמיתי שלנו הוא זרם של אנרגיה, זרם של תודעה גבוהה, אלוהית, אינטילגנטית, נצחית, תמיד קיימת. וכיצד ניתן בכלל לשפוט משהו שהוא אלוהי ומחובר תמיד לחכמה היקומית ולאור הגדול?

האם ביקרתם אי פעם בבית משפט? זו לא חווייה נעימה כלל, בעיקר אם אתם יושבים על ספסל הנאשמים. יש סיכוי גדול שאפילו לשופט ועורכי הדין זו לא החווייה הכי מרנינה בעולם. יש בבתי משפט אנרגיה נוקשה ולא נעימה ולא ניתן להימנע מכך. זה טיבם. כאשר אדם שופט את עצמו, הוא חי באופן קבוע בבית המשפט! הוא נמצא כל הזמן באותה אנרגיה נוקשה.

אצל כל אחד ואחת מאיתנו קיימים ארבעה בעלי תפקידים. אלו הם:

  • התובע
  • הנאשם
  • השופט
  • התליין המוציא להורג.

כאשר אנו שופטים את עצמנו, אנחנו משחקים משחק פנימי שלא מרצון, בין כל בעלי התפקידים הללו. המיינד שלנו שופט משהו ומייד אנו מפעילים את התובע שיגיש כתב אישום. בשיחות הפנימיות שלנו, זה בד"כ מלווה בלא מעט מילות גנאי או הנמכה וצימצום בסגנון "איזה אידיוט אני". כמובן שהנאשם מייד מתיישב על ספסל הנאשמים. השופט מזדרז לשפוט את הנאשם והתליין מייד מתחיל לבצע את מלאכתו נאמנה. התליין מפריע לנו להיות מי שאנו באמת, מפריע לנו למצות את הפוטנציאל הטמון בנו, מקטין ומנמיך אותנו, הורס לנו את היצירתיות וגוזל מאיתנו אנרגיית חיים, הוא מחבל בבריאותנו בדרכים רבות. באמת גזר דין מוות פאר-אקסלנס.

לא סתם נכנס כאן הביטוי "משחק". למרות התוצאות ההרסניות של הדבר, זה עדיין משחק. זהו הסוד הגדול! כאשר קיים משחק בין שני אנשים או יותר, ברגע שאחד הצדדים מושך את ידו מהמשחק - המשחק נפסק באופן חד משמעי, גם אם הצד השני מאד רוצה להמשיך לשחק. זה נכון עבור כל סוג של משחק.

אם כך, על מנת להפסיק באופן משמעותי את המשחק הפנימי של השיפוטיות העצמית, צריך לעשות רק דבר אחד פשוט (פשוט, לא בהכרח קל, אבל בהחלט אפשרי) - הנאשם חייב להתפטר מתפקידו. ברגע שזה קורה, באופן אוטומטי, כל שלושת בעלי התפקידים האחרים נותרים חסרי מעש. הם יכולים ללכת הביתה.

לעולם אל תסכימו יותר לשבת על ספסל הנאשמים!!!

פטרו את הנאשם! הפכו את זה למנטרה של חייכם ותרגלו את זה על כל דבר, "קטן" או "גדול" (גם אלו אינם מושגים אמיתיים). כאשר תהפכו את העניין לדפוס חיובי ומעוגן, חייכם יהיו הרבה יותר רגועים, מאוזנים, פוריים ושמחים.

כמו שכתבנו, זה פשוט (בהקשר של לא מסובך) - אבל לא בהכרח קל! אם אתם נתקלים באתגרים להפסיק לשפוט את עצמכם, זכרו שאתם חשובים מכל ומגיע לכם לחיות טוב. פנו אלינו לליווי וקבלו עזרה בנושא הזה (או כל נושא אחר). הפכו את חייכם לעוצמתיים ומאושרים. שלחו ווטסאפ וקבלו מענה מיידי. בואו לפגישת היכרות חינם, על כוס קפה, ונשוחח על איך נוכל לצאת יחד למסע הגדול של חייכם החדשים.


#בן_ואפרת #טנטרה #אושו #שיווה #שיפוטיות #בג"ץ #סטרס #קורטיזול #אדרנלין #שיפוטיות_עצמית #תובע #נאשם #פוטנציאל #יצירתיות #אושר